n. 1 

  • Caratterizzazione chimica della farina ottenuta dopo la spremitura a freddo dei semi di Cannabis sativa L. (pdf, 197 Kb)
    L. Folegatti, P. Rovellini, D. Baglio, S. De Cesarei, P. Fusari, S. Venturini, A. Cavalieri
     
  • Nota breve. Olio di semi: profilo trigliceridico e qualità nutrizionale (pdf, 120 Kb)
    P. Rovellini, P. Fusari, S. Venturini
     
  • Alchil esteri e composti correlati in oli d'oliva vergini: loro evoluzione nel tempo (pdf, 192 Kb)
    L. Conte, C. Mariani, T. Gallina Toschi, S. Tagliabue
     
  • Nota tecnica. Considerazioni tecniche in merito all'abbassamento del limite degli stigmastadieni negli oli di oliva extra vergini. Evidenze analitiche emerse dal test inter-laboratorio (pdf, 281 Kb)
    A. Cane, A. Serani, L. Lunetti, P. Brogi, A. Di Blasi, C. Franceschi, M. Leonardi, M. Navolio, V. Paci, M. Renna
     
  • Alchil esteri ed altri indicatori per la tutela della qualità e della genuinità degli oli extra vergini italiani (pdf, 125 Kb)
    G. Di Loreto, L. Giansante, B. Alfei, L. Di Giacinto
     
  • Egyptian rice bran oil: chemical analysis of the main phytochemicals (pdf, 145 Kb)
    S.Y. Al-Okbi, N.M. Ammar, D.A. Mohamed, I.M. Hamed, A.H. Desoky, H.F. El Bakry, A.M. Helal
     
  • Effect of thermal oxidation on the physico-chemical properties, malondialdehyde and carotenoid contents of palm oil (pdf, 216 Kb)
    G. Oboh, A.O. Falade, A.O. Ademiluyi

 

n. 2

 

  • La scuola dell'Università di Bologna sulla ricerca scientifica nel settore dei lipidi (pdf, 123 Kb)
    G. Lercker
     
  • Quality evaluation of sunflower and halzenut cold-pressed oils by a sensory approach (pdf, 138 Kb)
    A. Bendini, S. Barberi, L. Moradi, R. Palagano, E. Valli, T. Gallina Toschi
     
  • Evaluation of the nutritional value of oven-dried table oilves (cv. Majatica) processed by the Ferrandina style (pdf, 180 Kb)
    B. Lanza, MG. Di Serio, F. Russi, E. Iannucci, L. Giansante, G. Di Loreto, L. Di Giacinto
     
  • The chemical composition, fatty acid, amino acid profiles and minerals content of six fish species commercialized on the Wouri river coast in Cameroon (pdf, 289 Kb)
    N. Tenyang, H.M. Womeni, M. Linder, B. Tiencheu, P. Villeneuve, F. Tchounguep Mbiapo


N. 3 
 

  • The study of measurement system for the assessment of basic qualitative and compositional parameters, based on the interaction of electromagnetic fields with oil products(pdf, 121 Kb )
    A. Berardinelli, A. Bendini, C. Cevoli, E. Laccheri, E. Valli, T. Gallina Toschi, L. Ragni

  • Approccio tecnologico innovativo nella produzione degli oli di semi (pdf, 122 Kb) 
    M. Mozzon, D. Pacetti, N.G. Frega

  • Effects of malaxation time on the quality of extra virgin olive oil from the Ascolana tenera olive variety (pdf, 120 Kb)
    F. Fiori, E. Boselli, P.M. Falcone, M. Balzano, N.G. Frega

  • Composition and antioxidant activity of some Algerian wild extra virgin olive oil (pdf, 144 Kb)
    S. Boucheffa, A. Tamendjadi, P. Rovellini, S. Venturini

  • Enzyme aqueous extraction of Moringa oleifera and Canola seed oils and their effect on physiochemical characteristics and stability (pdf, 192 Kb)
    A.E. Mehanni, W.H. El-Refaei, E.P. Akdowa, A.A. Bouba  

N. 4

  • Variation in triacylglycerols of olive oils produced in Calabria (Southern italy) during olive ripering (Abstract)  
    A.M. Giuffrè
  • Pyropheophytin a and 1,2 di-acyl-glycerols in natural olive oils under different storage conditions over time (Abstract)
    C. Guillaume, Ch. Gertz, L. Ravetti
  • Some physico-chemical properties and composition in wild olive (Olea europea L. subsp. oleaster) fruit and oil (Abstract)
    B. Matthaus, M.M. Ozcan, F. AL Juhaimic
  • Assessing the variability of the fatty acid profile and cholesterol content of meat sausages (Adbstract)
    J.S. Amaral, S. Soares, I. Mafra, M. Beatriz, P.P. Oliveira