N. 1 

  • Innovhub – Stazioni Sperimentali per l'Industria Azienda Speciale della Camera di Commercio di Milano
    Editoriale
     
  • About detection of animal Squalene/Squalane in vegetable products used in the cosmetic field (pdf, 61 kB)
    A. Gasparoli, M.E. Gaboardi, C. Mariani, G. Morchio, G. Santus
     
  • Evoluzione della normativa per la classificazione merceologica degli oli d'oliva (pdf, 46 kB)
    F. Caponio, L. Conte, C. Summo, V.M. Paradiso, G. Pedone, T. Gomes
     
  • Physico-chemical, nutritional and sensory characterization of Verdeña, Verdilla and Royal varieties olive oil (pdf, 47 kB)
    M. Benito, M. Abenoza, R. Oria, A.C. Sánchez-Gimeno
     
  • Influence of water quality used in irrigation on the sensory properties of olive oil 
    A.K. Alsaed, Kh.M. Al-Ismail, S. Ayub, R. Ahmad, S. Abdel-Qader (pdf, 289 kB)
     
  • Analysis of some Algerian virgin olive oils by headspace solid phase micro-extraction coupled to gas chromatography/mass spectrometry (pdf, 48 kB)
    S. Nigri, R. Oumeddour, X. Fernandez
     
  • The quality of polish spreadable fats especially with emphasis of trans isomers content (pdf, 51 kB)
    A. Żbikowska, M. Kowalska, J. Rutkowska
     
  • Notiziario Congressi - Indice annata 2011


N. 2 

  • Gossipolo in prodotti in prodotti derivati dal cotone. Determinazione HPLC-MS/MS (pdf, 41 kB)
    P. Fusari, P. Rovellini
     
  • Nota tecnica: Lubrificanti - Corrispondenze tra metodi analitici (gennaio-dicembre 2011) (pdf, 54 kB)
    M. Sala, F. Taormina, P. Fornasari, P. Ruggeri, A. Cafarelli
     
  • Radical scavenging and antimicrobial activities of cinnamoyl amides of biogenic monoamines (pdf, 50 kB)
    L. Georgiev, M. Chochkova, G. Ivanovab, H. Najdenskic, M. Ninovac, T. Milkovaa
     
  • Quality of virgin olive oil from the Designation of Origin (D.O.) "Aceite Campo de Montiel" (Ciudad Real, Spain) from two crop seasons (pdf, 634 Kb
    J. E. Pardo, M.A. Cuesta, R. Gómez, J.D. Granell, M. Alvarez-Ortí
     
  • Antimicrobial activity of diethanolamide: a nonionic surfactant from Calophyllum inophyllum and Cyperus esculentus (pdf, 57 kB)
    A. Adewuyi, R.A. Oderinde, G.A. Ayodele
     
  • Changes in the volatile and sensory profile of virgin olive oil as a function of olive fruits mould process (pdf, 49 kB)
    A. Biasone, G. Di Loreto, S.M. Preziuso, A. Serraiocco, L. Di Giacinto
     
  • Notiziario Congressi  - Indice annata 2011


N. 3 

  • Jatropha curcas seed oil: detoxification in view of biodiesel production. (pdf, 301 kB)
    P. Bondioli, P. Rovellini, L. Della Bella, G. Rivolta
     
  • Determinazione diretta del fosforo negli oli e grassi vegetali ed animali mediante assorbimento atomico con fornetto di grafite (GF-AAS). (pdf, 283 kB)
    D. Baglio, L. Folegatti
     
  • Glass bottles of different sizes for the packaging of virgin olive oil: influence on shelf life. (pdf, 248 kB)
    P. Masella, A. Parenti, P. Spugnoli
     
  • Indagine conoscitiva sull'efficacia di differenti parametri per la valutazione del contenuto di burro in prodotti misti. (pdf, 810 kB)
    G. Contarini, M. Povolo, L. Folegatti, E. Forte, M. Fusari, A. Gasparoli, M. Mandrioli, M. Molinari, G. De Felici
     
  • Composition en stérols des huiles extraites d'olives de cultivars de la province de Reggio Calabria (Sud d'Italie) (pdf, 579 kB)
    A.M. Giuffrè, L. Louadj, M. Poiana, A. Macario
     
  • Application of High Performance Liquid Chromatography/Evaporative Light Scattering Detector (HPLC/ELSD) for the study and the fractionation of milk fat triacylglycerols.  (pdf, 396 kB)
    M. Povolo, G. Contarini
     
  • Variability in trans fatty acid content of selected local and imported foods in Jordan. (pdf, 563 kB)
    R. Mashal, K. Al-Ismail, H. Al-Domi, T. Al-Mousa


N. 4 

  • Sulla determinazione degli alcoli metilico ed etilico negli oli di oliva (pdf, 445 kB)
    C. Mariani, G. Bellan
     
  • Indice di Qualità Salutistico Nutrizionale dell'olio extra vergine di oliva novello. Controllo dello stato di ossidazione lipidica e valorizzazione del contenuto in micronutrienti ad alta attività antiossidante nella definizione globale della qualità e nella previsione di stabilità (pdf, 2.786 kB)
    P. Rovellini, P. Fusari, S. Venturini
     
  • Short laboratory note. Evaluation of monoglyceride content in biodiesel samples prepared from PFAD (Palmoil Fatty Acids Distilled) (pdf, 519 kB)
    P. Bondioli, L. Della Bella, G. Rivolta
     
  • Effetto dell'estrazione a basso impatto ossidativo sulla capacità antiossidante in vitro e sulla qualità di oli extra-vergini di oliva della Sardegna (pdf, 358 kB)
    A. Del Caro, C. Fadda, A. Sanguinetti, P.P. Urgeghe, V. Vacca, P.P. Arca, A. Piga
     
  • Antioxidant properties and polyphenol contents of different parts of coriander (Coriandrum sativum L.) fruit (pdf, 512 kB)
    J. Sriti, W. Aidi Wannes, T. Talou, M. Ben Jemia, M. Elyes Kchouk,B. Marzouk
     
  • Influenza della temperatura di deodorazione sulla degradazione ossidativa di olio di oliva raffinato (pdf, 223 kB)
    F. Caponio, V.M. Paradiso, V. Durante, C. Summo, T. Gomes