N. 1

  • Sul possibile aumento degli alchilesteri negli oli extra vergini di oliva (pdf, 40 kB)
    C. Mariani, G. Bellan 
     
  • Standardizzazione della qualità degli oli di oliva (pdf, 40 kB)
    V. Durante, F. Caponio, C. Summo, T. Gomes
     
  • Phenolic-rich extracts from orange peels (Citrus sinensis) inhibit key enzymes linked to non-insulin dependent diabetes mellitus (NIDDM) and hypertension (pdf, 49 kB)
    G. Oboh, A.O. Ademosun
     
  • Determinazione degli esteri dell'acido ftalico negli oli di origine vegetale mediante d-SPE e GC MS/MS (pdf, 41 kB)
    D. Scalici, G. Presti, S. Giuliano, R. Giacalone 
     
  • Sensory analysis and fatty acids in fishes from the Strait of Messina (pdf, 40 kB)
    G.mo Dugo, N. Cicero, P. Furci, N. Cavallaro, V. Lo Turco
     
  • Physicochemical analysis of the Cameroonian Allanblackia Floribunda Oliver seeds oil extract (pdf, 47 kB)
    G.B. Noumi, C.B. Njine, M.S. Pengou, E. Ngameni 
     
  • Levels of fatty acids, phospholipids and sterols in the skin and muscle of Tilapia (Oreochromis niloticus) fish (pdf, 45 kB)
    E.I. Adeyeye
     
  • Olivicoltura ed elaiotecnica in Portogallo (pdf, 43 kB)
    M.A. Carvalho Lima De Jesus, R. Gucci


N. 2 

  • The evaluation of iodine value in biodiesel samples. A comparison between volumetric and gascromatographic techniques. (pdf, 87 kB)
    P. Bondioli, L. Della Bella, A. Gallonzelli

     
  • Caratterizzazione chimica di oli di oliva raffinati e di prodotti di seconda lavorazione (repaso) offerti sui mercati nazionale e internazionale (pdf, 111 kB)
    L. Cerretani, A. Bendini, E. Valli, E. Chiavaro, G. Morchio, G. Lercker
     
  • Analysis of the mineral nutrient, chemical composition and distribution of fatty acids in the lipid classes of the seed oils of underutilized legumes from Nigeria (pdf, 102 kB)
    A. Adewuyi, R.A. Oderinde 
     
  • Antioxidant activity of caffeic and chlorogenic acids in refined sunflower oil (pdf, 98 kB)
    E. Marinova, K. Seizova, I. Totseva, N. Yanishlieva
     
  • Possibilità di impiego di olio extra vergine di oliva nella produzione di taralli (pdf, 76 kB)
    M. Giarnetti, F. Caponio, C. Summo, T. Gomes 
     
  • Valorization of wet olive pomace produced by 2 and 3-phases centrifugal decanter (pdf, 95 kB)
    M.G. Di Serio, B. Lanza, E. Iannucci, F. Russi, L. Di Giovacchino 
     
  • Effet de l'attaque des olive par Bactrocera oleae sur la qualité et la fraction volatile de l'huile de deux variétés algériennes (pdf, 100 kB) 
    A. Tamendjari, R. Laribi, M.M. Bellal
     
  • Composition of fruit volatiles and annual changes in the leaf volatiles of Myrtus communis va. baetica in Tunisia (pdf, 120 kB)
    W. Aidi Wannes, B. Mhamdi, M.E. Kchouk, B. Marzouk
     


N. 3 

  • Analisi HPLC-MS dei composti arbonilici volatili nell'olio extra vergine di oliva: correlazione con l'analisi sensoriale (pdf, 41 kB)
    P. Rovellini, P. Zaganelli 
     
  • Effect of drying process on almond (Prunus dulcis (Mill.) D.A. Webb) Kernel composition (pdf, 50 kB)
    A. Piscopo, F.V. Romeo, M. Poiana
     
  • Caractérisation de dix variétés d'huile d'olive algérienne: étude du profil en composés phénoliques par HPLC (pdf, 44 kB)
    R. Laribi, F. Laincer, A. Tamendjari, P. Rovellini, S. Venturini, S. Keciri, L. Arrar
     
  • Individuazione di oli e grassi interesterificati con metodologie diverse (pdf, 45 kB)
    C. Mariani, G. Bellan
     
  • DSC characterization of different products by olive oil processing (pdf, 46 kB)
    E. Chiavaro, L. Cerretani, A. Bendini, M. Rinaldi, G. Lercker
     
  • Some physiochemical properties of olive and olive oil of three jordanian olive varieties (pdf, 47 kB)
    K.M. Al-Ismail, R. Ahmad, M. Al-Dabbas, R.Y. Ajo, T. Rababah
     
  • Caratterizzazione di oli monovarietali molisani (Gentile di Larino e Oliva nera di Colletorto) tramite una procedura statistica avanzata applicata a dati acquisiti mediante analisi sensoriali, convenzionali, gas cromatografiche ed analisi di risonanza magnetica nucleare (pdf, 47 kB)
    M. D'Imperio, M. Corbo, M. Gobbino, W. Coletta, B. Alfei, L. Mannina 
     


N. 4

  • Valutazione analitica di steroli e stanoli nei lipidi idrogenati (pdf, 47 kB)
    A. Gasparoli, M.E. Gaboardi 
     
  • Fatty acids content and carbonylic volatile compounds in cow's milk (pdf, 50 kB)
    P. Rovellini, S. Venturini, P. Fusari, O. Bulgari, A.M. Caroli, C. Gigliotti
     
  • Vitamins evaluation of virgin Tunisian olive oils by HPLC-RP (pdf, 50 kB)
    N. Zakhama, I. Bettaieb, W. Aidi Wannes, B. Marzouk
     
  • Enzymatic and chemical interesterification of chicken fat and rapeseed oil (2:3 wt/wt) mixture (pdf, 51 kB)
    M. Kostecka, B. Kowalski 
     
  • Two alkyl polyglucoside natural surfactants varying in chain length in stabilization of lactobionic acid containing emulsions: physicochemical characterization and in vitro irritation potential assessment (pdf, 51 kB)
    M. Tasic-Kostov, S. Reichl, M. Lukic, I. Jaksic, S. Savic
     
  • Changes in Phenolic Content and Antioxidant Property of Melon Seed (Citrullus vulgaris Schred) Fermented to produce "Ogiri": A local Condiment (pdf, 56 kB)
    A.O. Ademiluyi, G. Oboh