N. 1 

  • La contaminazione degli oli vegetali con oli minerali (pdf, 19 kB)
    S. Moret, T. Populin, L.S. Conte
     
  • Fingerprint of olive oils from Lazio using a widespread analytical control (pdf, 15 kB)
    L. Mannina, M. Gobbino, C. Mariani, G. Bellan, V. Alessandri, D. Capitani, S. Di Ferdinando
     
  • Liquid chromatography-ion trap-ESI-mass spectrometry in food safety assessment: of phthalates in vegetable oils (pdf, 27 kB)
    P. Fusari, P. Rovellini, N. Cortesi
     
  • Composition et variabilité de la fraction glycéridique des lipides de quatre espèces de cucurbitacées alimentaires du Congo-Brazzaville (pdf, 15 kB)
    S. Siliani, B. Zanoni, G. Fia, M. Bertuccioli, A. Mattei, O. Lorenzini
     
  • The oleochemical potential of tucum (Astrocaryum vulgare Mart) pulp oil and stearin (pdf, 15 kB)
    F.O.J. Oboh
     
  • Aspetti socio-economici legati all'impiego di co-prodotti di origine lipidica nell'alimentazione zootecnica. Parte II (pdf, 19 kB)
    M. Parini, F. Contini
     


N. 2 

  • Sulla possibilità di individuazione di grassi idrogenati in margarine e miscele di grassi (pdf, 15 kB)
    C. Mariani, G. Bellan
     
  • Contenuto di idrocarburi policiclici aromatici in oli e grassi vegetali (pdf, 15 kB)
    P. Rovellini, P. Fusari, S. Venturini
     
  • Influenza delle condizioni operative di gramolatura sulla qualità dell'olio extra vergine di oliva (pdf, 19 kB)
    M. Migliorini, C. Cherubini, B. Zanoni, M. Mugelli, E. Cini, A. Berti
     
  • Effet de l'attaque du ravageur Bactrocera oleae sur la qualité de l'huile d'olive de trois variétés algériennes : Chemlal, Azzaradj et Bouchouk (pdf, 16 kB)
    A. Tamendjari, M. Sahnoune, S. Metouchi, F. Angerosa
     
  • La sicurezza chimico-microbiologica di una classe di prodotti cosmetici: i depigmentanti cutanei (pdf, 17 kB)
    L. Gagliardi, D. De Orsi, R. Brancesco, S. Della Libera, G. Donati, M. Semproni, L. Bonadonna
     
  • A review on the utilization of grape seed oil as an alternative to conventional edible vegetable oils (pdf, 15 kB)
    M. Rubio, M. Alvarez-Orti, J.E. Pardo
     
  • Polyphenol contents and antioxidant capacity of tropical clove bud (Eugenia aromatica Kuntze) (pdf, 17 kB)
    A.O. Ademiluyi, V.O.E. Akpambang, G. Oboh


N. 3 

  • Determinazione delle masse molecolari di piccoli peptici ed idrolizzati proteici mediante elettroforesi capillare con la tecnica Dynamic Sieving of SDS-Protein Complexes (pdf, 15 kB)
    A. Cecchetti, S. De Cesarei, M. Cardillo
     
  • Evolution of biophenolic compounds in virgin olive oil during olive ripening of Algerian cultivars (pdf, 15 kB)
    R. Laribi, P. Rovellini, L. Deflaoui, A. Aidli, S. Mettoughi, L. Arrar, A. Tamendjari
     
  • Sicilian virgin olive oils and red wines: a potentially rich source of antioxidant compounds in the Mediterranean diet (pdf, 16 kB)
    G.mo Dugo, L. La Pera, G. Di Bella, V. Lo Turco, D. Pollicino, G. L. La Torre, T.M. Pellicano
     
  • Influence of irrigation and site of cultivation on qualitative and sensory characteristics of a Tunisian minor olive variety (cv. Marsaline) (pdf, 16 kB)
    D. Baccouri, M. Guerfel, M. Bonoli-Carbognin, L. Cerretani, A. Bendini, M. Zarrouk, D. Daoud
     
  • Antioxidant properties of Asphodeline lutea of Bulgarian origin (pdf, 15 kB)
    I. Lazarova, E. Marinova, G. Todorova-Nikolova, I. Kostova
     
  • Evaluation of some chemical properties of different burger formulations (pdf, 15 kB)
    Khalled M. Al-Mrazeek, Khalid M. Al-Ismail, Basem M. Al-Abdullah
     
  • Kinetics of the effect of bleaching on the characterization, mineral nutrients and fat soluble vitamins of Blighia unijugata bak seed oil (pdf, 15 kB)
    A. Adewuyi, R.A. Oderinde, I.A. Ajayi


N. 4

  • Effect of the Ottobratica variety ripening stage on the phenolic profile of the obtained olive oil (pdf, 16 kB)
    V. Sicari, A.M. Giuffré, A. Piscopo, M.Poiana
     
  • The proposal of integration of official analysis methods relative to production protocol of virgin olive oils (pdf, 15 kB)
    L. Castellani, A.M. Serpilli, A. Bianco
     
  • Glicerolo: un chemical tradizionale per una chimica innovative (pdf, 15 kB)
    P. Bondioli
     
  • Matrix-assisted laser desorption ionisation time of flight mass spectrometric analysis of some cucurbita oils for triacylglycerol composition (pdf, 27 kB)
    C.O. Akintayo, E.T. Akintayo, A. Akinsola, T. Ziegler
     
  • ADW: un nuovo metodo di analisi per la valutazione delle prestazioni primarie di lavaggio (pdf, 15 kB)
    D. Mariani, E. Trimigno, G. Pallotti
     
  • Trilon(R) M - The sustainable solution to changing market needs (pdf, 16 kB)
    K. Schwarz, M. Hartmann, T. Heidenfelder
     
  • Creating the detergent of tomorrow (pdf, 15 kB)
    P. Skagerlind