N. 1

  • Individuazione di oli di qualità inferiore negli oli extra vergini di oliva (pdf, 16 kB)
    C. Mariani, G. Bellan
     
  • Elenolic acid in virgin olive oil: liquid chromatography - mass spectrometry method (pdf, 15 kB)
    P. Rovellini
     
  • The solubility of gases and gas-mixtures in rape seed oil (pdf, 15 kB)
    P. Swidersky, Y. Guo
     
  • Research on the amount of trace elements in table olives commonly produced in Turkey (pdf, 15 kB)
    C. Nergiz, T. Asigöz
     
  • Microstructure and polymorphism of blended and restructured palm olein and palm kernel oil (pdf, 28 kB)
    I.O. Gold, M.E. Ukhun
     
  • Nutritional quality and amino acid composition of date palm fruit (Phoenix dactylifera L.) flour (pdf, 15 kB)
    H.N. Ogungbenle
     
  • Multi-purpose surfactants: low-foaming, fast wetting and biodegradable C11 oxo alcohol alkoxylates (pdf, 16 kB)
    A. Polito, A. Folli, B. Breitzke


N. 2

  • Osservazioni preliminari riguardo alla variazione di alcune caratteristiche chimiche di oli vergini da olive sottoposti a processi di deodorazione "soft" (pdf, 6 kB)
    L. Cerretani, A. Bendini, S. Barbieri, G. Lercker
     
  • Set up of a DNA bank of Olea europaea L. the objective being cultivar traceability in olive oil (pdf, 6 kB)
    A. Pasqualone, C. Montemurro, S. Ashtar, F. Caponio, E. Ferrara, M. Saponari, A. Al Ibrahem, A. Al Rahman Kalhout, A. Blanco
     
  • Monitoraggio in linea dello spazio di testa di oli di oliva tramite Proton Transfer Reaction-Mass Spectrometry (pdf, 5 kB)
    E. Aprea, F. Biasioli, G. Sani, C. Cantini, T.D. Märk, F. Gasperi
     
  • Studio cinetico mediante termoanalisi della degradazione termossidativa e della resistenza all'ossidazione di alcuni dei principali trigliceridi e dell'olio extravergine di oliva (pdf, 4 kB)
    L. Campanella, A. Nuccilli, M. Tomassetti, S. Vecchio
     
  • Un'indagine su prodotti cosmetici per protezione solare: aspetti relativi alla determinazione del PaO (Period after Opening) (pdf, 6 kB)
    L. Gagliardi, L. Bonadonna, R. Briancesco, D. De Orsi, S. Della Libera, M. Andreotti, G. Donati, S. Dorato, R. Gorni, M. Semproni
     
  • Extraction systems and quality parameters of extra virgin olive oils from olive-oil producing zone «Tierra de Barros» (Extramadura, Spain) (pdf, 5 kB)
    M. Fuentes De Mendoza, J. Marin Exposito, C. De Miguel Gordillo, J. Sanchez Casas
     
  • Chemical composition of bambara groundnut (Vigna subterranea), kersting's groundnut (Kerstingiella geocarpa) and scarlet runner bean (Phaseolus coccineus) protein concentrates (pdf, 5 kB)
    M.O. Aremu, O. Olaofe, C.A. Orjioke


N. 3

  • Pesticides in olive oils. Liquid chromatography - Ion trap - APCI - Mass spectromtr (pdf, 27 kB)
    P. Rovellini
     
  • Mycotoxins in vegetable oils: proposal and single-laboratory validation of a multiresidue method (pdf, 27 kB)
    N. Cortesi, P. Fusari, C. Gigliotti
     
  • Come l'infestazione da Bactrocera oleae può causare variazioni nel profilo aromatico di oli vergini da olive (pdf, 19 kB)
    A. Bendini, L. Cerretani, A. Cichelli, G. Lercker
     
  • I composti volatili in olive da tavola fermentate (pdf, 16 kB)
    N. Sabatini
     
  • Phenol content as correlated to antioxidant activity and gustative characteristics of Tunisian monovarietal virgin olive oils (pdf, 15 kB)
    O. Baccouri, L. Cerretani, A. Bendini, G. Lercker, M. Zarrouk, D. Daoud Ben Miled
     
  • Inhibition of cisplatin-induced malondialdehyde production in brain and liver (in vitro) by sour (Hibiscus sabdariffa calyx) and green teas (Camellia sinensis) teas (pdf, 20 kB)
    G. Oboh


N. 4 

 

  • Utilizzo del profilo in componenti volatili per la valutazione dell'effetto sinergico delle albumine del siero bovino con i composti fenolici di un olio (pdf, 17 kB)
    M. Bonoli-Carbognin, L. Cerretani, A. Bendini, M.H. Gordon
     
  • Preliminary observations on veiled olive oil turbidity with regards to wax content (pdf, 16 kB)
    A. Parenti, P. Spugnoli, F. Baldi, P. Masella, L. Calamai, A. Mattei
     
  • Composition et variabilité de la fraction glycéridique des lipides de quatre espèces de cucurbitacées alimentaires du Congo-Brazzaville (pdf, 19 kB)
    T. Silou, M. Mvoula Tsieri, R. Makany, A. Tremolières, S. Heron, A. Tchapla
     
  • The influence of extraction conditions on composition and physical-chemical properties of rape-seed oil (pdf, 15 kB)
    P. Swidersky, H. Schuhart
     
  • Feeding Fats Safety - Aspetti socio-economici legati all'impiego di co-prodotti di origine lipidica nell'alimentazione zootecnica (pdf, 18 kB)
    M. Parini, F. Cantini