N. 1

  • La spettrometria di massa nell'analisi di componenti minori polari dell'olio vergine di oliva (pdf, 16 kB)
    E. Boselli, G. Di Lecce, M. Minardi, D. Pacetti, N.G. Frega
     
  • Analisi quantitativa e qualitativa dell'olio extravergine di oliva a D.O.P. ''Dauno'' (pdf, 16 kB)
    G.M. Cappelletti, G.M. Nicoletti
     
  • Effetto catalitico di Cu (II) e di Fe (III) sulla cinetica di ossidazione dell'olio di soia (pdf, 16 kB)
    R. Romano, F. Riccio,I. Borriello, G. Toraldo
     
  • Application of electronic nose to monitor the frying process. A preliminary study (pdf, 15 kB)
    M. Savarese, C. Parisini, E. De Marco, I. Battimo, S. Falco, R. Sacchi
     
  • A new kind of fatty acid emerging from transgenic cotton seed (pdf, 15 kB)
    Rui Yukui, Wang Wenya, Zhang Fusuo, Lu Yahai, Fazana Rashid, Liu Qing


N. 2

  • Effetti secondari di lavaggio: fading colours in Launder-Ometer (pdf, 14 kB)
    D. Mariani, M.G. Fedrigucci, G. Pallotti, E. Trimigno
     
  • Preparation and characterisation of alkoxyhydroxyl derivatives from canola oil via epoxidation and oxirane opening (pdf, 15 kB)
    E.T. Akintayo, C.O. Akintayo
     
  • Antioxidant activity of extracts, fractions and flavonoid constituents from Carthamus lanatus L. (pdf, 30 kB)
    V. Kancheva, R. Taskova, I. Totseva, N. Handjieva
     
  • Chemical composition of purple passion fruit (Passiflora edulis var. Sims edulis) seed oil (pdf, 16 kB)
    A.M. Giuffré
     
  • Antioxidative efficiency of some common traditional Egyptian beverages (pdf, 15 kB)
    Samah S.M. Allam


N. 3

  • Qualità e stabilità dell'olio estratto dalle olive delle varietà marchigiane Piantone di Mogliano e Raggia a confronto con la cv. Leccino (pdf, 16 kB)
    R.Strabbioli, F. Bocci, N. Frega
     
  • Ricerche sugli oli di oliva monovarietali. Nota XVI. Contributo alla caratterizzazione dell'olio estratto dalle olive della cultivar Frantoio coltivata in due diversi areali della Provincia di Reggio Calabria (pdf, 16 kB)
    A. Mincione, A. Runcio, M. Valenzise, L. Sorgonà, S. Santacaterina, M. Poiana, R. Spadea Falbo
     
  • Huile de goussi d'origine Béninoise. Caractérisation chimique (pdf, 16 kB)
    G. Uccelli, G. Bellan, C. Mariani
     
  • Effect of frying process of some vegetables on physical and chemical characteristics of cottonseed and canola oils (pdf, 16 kB)
    M.H. Iskander, A.M. Hammam, M.A.H. Sorour, A.E. Mehanni
     
  • Does a total ban of detergent phosphates provide environmental benefits? The Italian scenario (pdf, 16 kB)
    T. Wind


N. 4

  • Panoramica sulla qualità degli oli vergini di oliva prodotti in Romagna (pdf, 16 kB)
    A. Bendini, L. Cerretani, G. Lercker
     
  • Efficacia della tecnica Ultrafast GC nella valutazione della genuinità del grasso di latte (pdf, 16 kB)
    M. Povolo, V. Pelizzola, G. Contarini
     
  • Antioxidative properties of Tribulus terrestris from Bulgaria and radical scavenging activity of its flavonoid components (pdf, 31 kB)
    V. Kancheva, D. Dinchev, M. Tsimidou, I. Kostova, N. Nenadis
     
  • Dosage réfractométrique des lipides des végétaux locaux d'Afrique Centrale (pdf, 16 kB)
    D. Mampouya, T. Silou, R. Kama-Niamayoua, C. Makondzo-Mondako,T. Kinkela
     
  • A comparison between phytic acid and ascorbic acid influence on the oxidative stability of chicken oil during storage (pdf, 17 kB)
    M. Abdel-Hamid Hassan Sorour
     
  • Oleoyl sarcosine: new perspectives and applications (pdf, 15 kB)
    F. Guala, E. Merlo, G. Villa, C. Savino, G. Gazzaniga, L. Rigano
     
  • A new ecological non-ionic surfactant for dishwashing application (pdf, 15 kB)
    M. Bernat, C. Pey, M.J. Bermejo, B. Nogues, J. Vilaret, N. Siscart