N. 1 

  • 1 - A study on Sardinian olive oils based on the content of unsaturated fatty acids and minor components (pdf, 126 kB)
    P. Scano, G. Saba, A. Lai, G. Bandino, M. Decana, M.A. Dessi
     
  • 6 - Olio di oliva e commercio estero: definizioni, classificazioni, regimi di scambio (pdf, 91 kB)
    M. Storelli
     
  • 12 - Natural antioxidant composition as correlated to stability of some Tunisian virgin olive oils (pdf, 131 kB)
    L. Abaza, W. Taamalli, S. Ben Temime, D. Daoud, F. Gutierrez, M. Zarrouk
     
  • 19 - Chemical changes of the chlorogenic acid observed in different alcaline solutions (pdf, 137 kB)
    A. De Leonardis, V. Macciola, N. Di Domenico
     
  • 25 - Valutazione degli effetti secondari di lavaggio in un additivo anticalcare in polvere per bucato in lavatrice attraverso la determinazione analitica del contenuto in metalli dei residui inorganici (pdf, 116 kB)
    D.Mariani, M.G. Fedrigucci, A. Cannistrà, G. Del pezzo
     
  • 28 - Denatonio benzoato in prodotti per la detergenza: analisi LC-MS/MS (pdf, 106 kB)
    P. Rovellini
     
  • 32 - Ethylene oxide - Safety in production and distribution (pdf, 93 kB)
    B.J. Klopries, J. Pospiech, M. Seedorf
     


N. 2

  • 55 - Stabilità dell'olio extravergine ottenuto da olive denocciolate (pdf, 135 kB)
    N.G. Frega, L. Caglioti, R.Strabbioli, F. Bocci
     
  • 59 - Caratterizzazione NMR e analisi statistica di oli di oliva DOP veneti (pdf, 142 kB)
    L. Mannina, M. D'Imperio, R. Lava, E. Schievano, S. Mammi
     
  • 65 - Effetto della tipologia di confezionamento primario sulla conservabilità di oli extra vergini di oliva (pdf, 124 kB)
    A. Mattei, M. Burattini, B. Zanoni
     
  • 71 - Studio di una nuova miscela di oli vegetali per frittura (pdf, 139 kB)
    M. Leonardi
     
  • 83 - Sterol composition and accumulation in maturing borage (Borago officinalis L.) seeds (pdf, 140 kB)
    I. Hamrouni, I. Chraief, M. Hammami, B. Marzouk
     
  • 87 - Antioxidant activity of cinnamic acid derivatives in presence of fatty alcohol in lard autoxidation (pdf, 147 kB)
    V.D. Kortenska-Kancheva, N.V. Yanishlieva, K.S. Kyoseva, M.I. Boneva, I.R. Totzeva
     
  • 91 - Influenza della contaminazione metallica sulla stabilità termico ossidativa del biodiesel (pdf, 135 kB)
    S. Tagliabue, A. Gasparoli, L. Della Bella, P. Bondioli
     
  • 95 - New water-soluble cutting fluids additives from phosphonic acids for aluminium materials (pdf, 134 kB)
    S. Watanabe


N. 3 

  • 107 - Monitoraggio del contenuto di cromo, nichel e cobalto in detergenti ad uso domestico mediante ICP-AES (pdf, 120 kB)
    D. Mariani, A. Bruno, O. Cozzoli
     
  • 113 - Catalyse heterogène et chimie-fine: nouveaux développements de composés d'origine végétale pour des applications non-alimentaires (pdf, 115 kB)
    J. Barrault, G. Courtois,F. Jerome, Y. Pouilloux
     
  • 123 - Messa a punto di un metodo analitico per la determinazione delle masse molecolari di proteine ed idrolizzati proteici mediante elettroforesi capillare con la tecnica ''Dynamic Sieving of SDS Protein Complexes'' (DSCE) (pdf, 112 kB)
    M. Cardillo, A. Cecchetti,S. De Cesarei
     
  • 129 - Bioactive components in virgin olive oils. Analysis of free pentacyclic triterpenic acids in virgin olive oils by reversed phase high performance liquid chromatography (pdf, 113 kB)
    N. Cortesi
     
  • 135 - Caratterizzazione dell'olio di oliva della cv. Tonda Iblea coltivata in provincia di Reggio Calabria, in funzione di due tecnologie di estrazione (pdf, 116 kB)
    A. M. Giuffré
     
  • 142 - I lubrificanti destinati alle macchine dell'industria alimentare (pdf, 110 kB)
    P. Bondioli, M. Sala
     
  • 147 - Nature et composition des classes des lipides de quatre espèces de cucurbitacées alimentaires (pdf, 121 kB)
    M. Mvoula Tsieri, T. Silou,A. Tremolières
     
  • 152 - In vitro digestibility of some tropical plant seeds (pdf, 125 kB)
    F.O. Abulude


N. 4 

  • 167 - Progressi nella determinazione degli idrocarburi policiclici aromatici in matrici lipidiche (pdf, 120 kB)
    N. CORTESI, P. FUSARI
     
  • 173 - Use of innovative analytical methodologies to better assess the quality of virgin olive oil (pdf, 128 kB)
    A. PASQUALONE, F. CAPONIO, T. GOMES, C. MONTENURRO, C. SUMMO, R. SIMEONE, S. BIHMIDINE, P. KALAITZIS
     
  • 177 - Simulation of lipid oxidation kinetics in various mechanisms of hydroperoxides decomposition (pdf, 134 kB)
    V.D. KORTENSKA-KANCHEVA, V. V.A. BELYAKOV
     
  • 185 - Guaranà dell'Amazzonia. Determinazione dello stato di ossidazione lipidica e del contenuto in tocoferoli (pdf, 102 kB)
    W. GOMES DA SILVA, P. ROVELLINI
     
  • 191 - Valutazione dell'alcalinità residua sui tessuti lavati (pdf, 91 kB)
    D. MARIANI, M.G. FEDRIGUCCI, A. CANNISTRA', G. DEL PEZZO, E. TRIMIGNO
     
  • 195 - New stain removing enzyme for increased cleaning efficiency in low temperature laundry washing (pdf, 93 kB)
    N.M. RYOM
     
  • 199 - Review of unit dosing of fabric washing products in Europe (pdf, 123 kB)
    G. DUNCALF
     
  • 204 - Chemical, energy evaluation of some under utilized legume flours (pdf, 116 kB)
    H.N. OGUNGBENLE, A.A. OSHODI, M.O. OLADIMEJI


N. 5 

  • 221 - Estrazione del DNA da oli di semi oleaginosi per l'identificazione di OGM (pdf, 96 kB)
    M. CARDILLO, S. DE CESAREI,A. CECCHETTI
     
  • 229 - A collaborative study of the assessment of PAHs in vegetable oils (pdf, 119 kB)
    L. S. CONTE, S. MORET,T. ZELINOTTI
     
  • 236 - Structural characterisation of multiphase emulsion systems based on an alkylpolyglucoside non-ionic emulsifier (pdf, 116 kB)
    S. SAVIC, G. VULETA, J. MILIC, S. TAMBURIC, R. DANIELS, C. MÜLLER-GOYMANN
     
  • 245 - Detergent applications of acylated aminoacids (pdf, 94 kB)
    G. BIGOTTI, F. GUALA, E. MERLO, M. SCHWARZ, G. VILLA
     
  • 251 - Determination of the level of epoxidation of oils by 1 H NMR technique (pdf, 99 kB)
    E.T. AKINTAYO, C.O. AKINTAYO, A. ONIPEDE
     


N. 6 

  • 281 - I cento anni della Stazione Sperimentale Oli e Grassi
     
  • 283 - Utilizzo dell'anidride carbonica emessa dalle paste di oliva durante la trasformazione per migliorare la qualità dell'olio. Primo contributo - Prove di laboratorio (pdf, 107 kB)
    A. PARENTI, P. SPUGNOLI,P. MASELLA, L. CALAMAI
     
  • 291 - Assistance of dynamic headspace chromatography for panel sensory evaluation (pdf, 118 kB)
    L. BRÜHL, H.J. FIEBIG
     
  • 299 - Determination of Sudan azo dyes: HPLC-APCI-Ion trap-MS/MS method (pdf, 112 kB)
    P. ROVELLINI
     
  • 304 - L'utilizzo dei sistemi olfattivi elettronici nell'analisi sensoriale. Nota introduttiva (pdf, 97 kB)
    S. TAGLIABUE, F. CAMURATI
     
  • 308 - Rapid selection of dispersants and evaluation of emulsion stability by analytical centrifugation (pdf, 106 kB)
    T. SOBISCH, D. LERCHE
     
  • 317 - Wet wipes in household applications. New ideas for convenience products (pdf, 103 kB)
    V. SCHLICHT, F MÜLLER,J. PEGGAU, P. WINTER